Spring naar content

Omgaan met perfectionisme

We weten allemaal dat omgaan met perfectionisme soms voelt als een constante strijd om alles perfect te doen. Maar, eerlijk gezegd, perfectionisme kan behoorlijk vermoeiend zijn. Gelukkig laten wij je zien hoe je wint van die drang naar perfectie en jezelf ontwikkelt. Hier bij Coach+Result hebben we de tools en inzichten om je te helpen met perfectionisme. Dus, laten we samen die stressvolle perfectionistische houding afschudden en een nieuwe benadering omarmen!

Tem die perfectie!
Tips voor een relaxter werkritme

Authentiek zijn: Niemand is perfect, en dat is helemaal oké. We willen dat je gewoon jezelf bent en je best doet. Dat is meer dan genoeg!

Lief zijn voor jezelf: We hebben allemaal weleens een beetje aanmoediging nodig. Gun jezelf af en toe een schouderklopje. Positieve zelfpraat kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen.

Realistische doelen stellen: Laten we eerlijk zijn, niemand kan altijd alles perfect doen. Stel realistische doelen voor jezelf. Het voelt geweldig om ze te bereiken en je hebt veel minder stress.

Samenwerken: Je hoeft niet alles in je eentje te doen. Samenwerken met anderen kan het werk een stuk lichter maken. Je zult versteld staan van wat teamwerk kan bereiken.

Ho! Vermijd dit voortaan

Overdenken: Soms denken we te veel na over alles. Dat kan je verlammen. Soms is het slim om gewoon te springen en te zien waar je landt.

Jagen op perfectie: Natuurlijk is het fijn om goed werk te leveren, maar het hoeft niet altijd perfect te zijn. Perfectie kan soms verlammend werken.

Uitstellen: Als je iets uitstelt, wordt het alleen maar erger. Begin stap voor stap, en je ziet dat het werk sneller en makkelijker gaat.

Vergelijken met anderen: We zijn allemaal anders en hebben onze eigen sterke punten. Vergelijk jezelf niet met anderen. Wees trots op je eigen groei en ontwikkeling.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? 

Zoals eerder besproken kan omgaan met perfectionisme soms uitdagend zijn. Het is echter niet onmogelijk om dit te beheersen en een gezondere balans te vinden. Dit heeft directe voordelen voor zowel je persoonlijke groei als je professionele ontwikkeling. Mocht je interesse hebben in een training over effectief omgaan met perfectionisme, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Heb je liever interesse in andere ontwikkelingsmogelijkheden? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. We staan klaar om je verder te helpen.