Spring naar content

Incompany

Maatwerk oplossingen.

Onze maatwerktrajecten zorgen voor een blijvende verbetering in jouw organisatie of team. Dit bereiken wij door het inzetten van de juiste mix van training en coaching, een persoonlijke online leeromgeving gevolgd door een proces van interne verankering. Met ons ontwikkelde verbetermodel (stappenplan) ben je verzekerd van de beste aanpak voor jouw team.

Algemene brochure

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Privacy Policy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis adviesgesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Concrete verandering realiseren

Ambitieuze doelen realiseren met behulp van onderstaande stappen.

Stap 1 Voortraject

Om het effect van een ontwikkeltraject te maximaliseren, leggen we vooraf de nadruk op het behalen van doelen en verwachtingen, het vaststellen van kennisniveaus, het kiezen van de juiste werkvormen en het afstemmen van de juiste planning. Dit wordt in het voortraject in samenspraak met leidinggevenden, HR functionarissen en de individuele deelnemer bepaald. Daarnaast stemmen wij de casuïstiek af op de organisatie, haar visie, markt en bedrijfscultuur, zodat het draagvlak voor verandering groot is, evenals het effect van alle inspanningen ter verbetering.

Stap 2 Trainen

Al onze trainingen worden toegespitst op jullie behoeften. Hoe we dit doen? Met een focus op vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Tijdens de trainingen maken we gebruik van echte praktijksituaties. Een groot deel van de trainingstijd besteden we aan praktische rollenspellen. Deze zijn gericht op de eigen praktijksituatie en persoonlijke leerdoelen van de deelnemers. Wij bieden ontwikkeltrajecten aan op het gebied van verkoop, klantbeleving, management, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Stap 3 Coaching

Na de training coachen we medewerkers individueel op de werkplek. We halen het beste uit iedere medewerker en zorgen dat de nieuw aangeleerde vaardigheden ook daadwerkelijk blijven beklijven. Tijdens de individuele coaching worden medewerkers gecoacht en begeleid bij het toepassen van de ‘nieuw’ geleerde vaardigheden in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast wordt er gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling en hoe deze verbeterd kan worden.

Stap 4 Management

Voor het management is een belangrijke rol weggelegd in het ontwikkelproces, zij zijn de stuwende kracht! We betrekken hen gedurende het gehele traject. Met individuele coaching en begeleiding zorgen managers ervoor dat de medewerkers zich steeds verder ontwikkelen en dat zij de aangeleerde vaardigheden optimaal kunnen toepassen in de praktijk.

Stap 5 Ondersteuning

Aanvullend op onze leertrajecten bieden wij extra tools aan! Zo kun je het leertraject uitbreiden met een persoonlijke online leeromgeving, online klantportaal en DISC-profielen.

Incompany training

Stap 6 Natraject

Na afloop van het traject ligt de focus op de overdracht van de opgedane kennis naar de werkvloer, de evaluatie van het traject en de gerealiseerde resultaten bij de deelnemers. In het natraject wordt dit in het evaluatiegesprek gezamelijk besproken. Tevens wordt er gekeken naar het intern verankeren van de aangeleerde vaardigheden.

Wat onze opdrachtgevers zeggen

Brochure

Download onze brochure en verbeter je team