Spring naar content

Gratis whitepaper: Effectief brainstormen

Effectief brainstormen? Ontdek het met de gratis whitepaper!

Brainstorming is een methode om een groep mensen te stimuleren zoveel mogelijk ideeën te uiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de creativiteit van elkaar. Het kan veel goede inzichten opleveren. Maar hoe zorg je nou voor een effectieve brainstorm? Lees dit artikel en vraag onze gratis whitepaper aan voor meer informatie over brainstormen!

Whitepaper Effectief brainstormen

Hoe kan je effectief brainstormen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wanneer gebruik je een brainstorm?

Brainstormen als werkvorm gebruik je als je ideeën wilt verzamelen over onderwerpen, waarvan de strategie nog niet (geheel) is bepaald. Het gaat erom dat mensen vrij kunnen nadenken over bijvoorbeeld:

  • Het verbeteren van verkoopresultaten
  • Nieuwe manieren van marktbewerking
  • Verbetering van bepaalde interne processen
  • Inzetten van een nieuw CRM systeem

Het doel van brainstormen

Het doel is het verzamelen van zoveel mogelijk ideeën, zonder deze van kritiek te voorzien. Laat iedereen zijn idee maar eens op een post-it note schrijven en op de muur plakken. Het lezen van het ene idee, kan een volgend idee oproepen.

Eigenlijk kan je een brainstorm overal voor inzetten, zolang je het proces maar goed begeleidt. Wil jij leren hoe je dit proces zo optimaal mogelijk begeleidt? In onze whitepaper geven we je 9 tips om effectief te brainstormen.

Laat die ideeën maar komen

Ben jij na het artikel en whitepaper helemaal enthousiast? Ga dan aan de slag met onze 9 tips om effectief te brainstormen. Wil je extra begeleiding? Wij bieden diverse verbetertrajecten aan voor individuen én complete teams. In onze managementtrainingen leer je bijvoorbeeld hoe jij het maximale uit je team haalt. Door te inspireren en motiveren. Daarnaast bieden we ook verkooptrainingen en communicatietrainingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor jouw team.