Spring naar content

Effectief coachen en begeleiden

Benut het volledige potentieel van medewerkers

Verbeter je team en ontwikkel jezelf bij Coach+Result.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Introductie

Coachend leidinggeven is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je uit je team haalt wat erin zit. Hoe betrokken en gemotiveerd zijn je medewerkers? Hoe is het gesteld met de productiviteit en benut je de talenten van je medewerkers? Vaak kun je hier nog winst behalen. Daarom bieden wij een training aan die zich richt op coachend leidinggeven. Met de training effectief coachen en begeleiden zorg je voor verbetering op de lange termijn door consequente en planmatige coaching en begeleiding van je medewerkers.

Result

In de training effectief coachen en begeleiden stel je een effectief coachplan op, hiermee zorg je voor structuur in het coachen en begeleiden van je medewerkers. Door coachgesprekken goed voor te bereiden, benut je de beschikbare coachtijd efficiënt en effectief. Van tevoren bepaal je het competentiekader, waarop jij je medewerkers aanstuurt. Ook monitor jij de voortgang consequent en stuur jij bij waar dat nodig is. Verder gebruik je verschillende coachtechnieken om je medewerkers te inspireren en motiveer jij hen steeds het beste uit zichzelf te halen.

Voor wie?

Voor iedere leidinggevende die het volledige potentieel van de medewerkers uit zijn/haar team wil benutten, door hen op de juiste te wijze coachen en begeleiden.

Wat ga je leren?

Het belang van een goede voorbereiding
Wat is coaching?
De kwaliteiten van en de valkuilen voor een goede coach
De 5 fasen van gestructureerd coachen
Het competentiekader bepalen
Analyseren en evalueren van competenties
Een gestructureerd coachgesprek voeren
Een gesprek leiden en sturen
Sturen in plaats van onderwijzen
Het belang van voorbeeldgedrag
4 fasen van ontwikkeling
De fasen van leren toepassen in coachgesprekken
Intern trainen van medewerkers met behulp van rollenspellen
Omgaan met weerstand
Intern trainen van medewerkers

Hoe wij werken

Ervaringen

Benieuwd naar incompany mogelijkheden?

Concrete verandering realiseren in de praktijk, dat is waar het om gaat! Onze maatwerktrajecten zorgen voor een blijvende verbetering in jouw organisatie of team door het inzetten van de juiste mix van training en coaching, gevolgd door een proces van interne verankering.