Spring naar content

Omgaan met bezwaren, zo doe je dat!

De klant of prospect overtuigen van jouw product, dienst of organisatie? Het blijft een uitdaging. Verkoop benaderen vanuit dit perspectief is dan ook hard werken. Hoe kun je het anders aanpakken? Hoe kun je omgaan met bezwaren in een verkoopgesprek en deze uit de lucht helpen?

Gratis whitepaper aanvragen

Op veel bezwaren kun je je goed voorbereiden. Er zijn verschillende technieken die je in kunt zetten om bezwaren professioneel af te handelen. In onze gratis whitepaper lichten wij 7 technieken toe.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Soorten bezwaren

Wanneer je wilt leren omgaan met bezwaren, is het goed om te weten dat er verschillende soorten bezwaren bestaan.

Vragen om meer informatie
Het is (nog) niet precies duidelijk wat de meerwaarde van jouw product, dienst of organisatie is. Feitelijk wil de klant gewoon meer weten over de specifieke voordelen van jouw product, dienst of organisatie, vertaald naar zijn situatie.

Bezwaar tegen de prijs
De prijs wordt meestal, ten onrechte, als een bezwaar gezien, terwijl de prijs in eerste instantie juist een koopsignaal is. Als de klant de aankoop niet zou overwegen, heeft het immers geen enkele zin om over de prijs te beginnen!

Uitstellen van de beslissing
In feite is elk bezwaar een uitstel van de aankoopbeslissing. Bijvoorbeeld: ‘Stuur je eerst een offerte, waarin je alles op een rij zet’.

Toepassen in de praktijk

Welke soorten bezwaren zijn er? Waarom komt een klant of prospect met bezwaren? Hoe ga ik in een klantgesprek om met bezwaren? Welke technieken kan ik inzetten? In onze trainingen leer je op welke manieren je kunt omgaan met bezwaren, zodat je het gewenste resultaat behaalt. We bieden verschillende trajecten: verkooptrainingen, communicatietrainingen, managementtrainingen en klantbeleving trainingen. Onze trainingen zijn individueel te volgen of door complete afdelingen. Onze trainer-coaches adviseren je graag over een passend traject binnen jouw organisatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Je bent nooit uitgeleerd!

Ontdek onze bijpassende trainingen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.