Spring naar content

Wat zijn jouw ’tijdvreters’ en ‘valkuilen’?

Kom je structureel tijd te kort? Heb je moeite met het plannen en organiseren van jouw werkzaamheden en kom je daardoor in de knoei met jouw (werk-) tijd? Dan is de training Time Management iets voor jou! In deze training krijg je de handvatten en vaardigheden aangereikt, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je efficiënt en effectief omgaat met je (werk-) tijd.

Time Management

Een van de belangrijkste afspraken die de mens onderling heeft gemaakt is waarschijnlijk het begrip tijd. Sinds afspraken vast werden gelegd is de tijd een eigen leven gaan leiden. Zo kan tijd vliegen of juist kruipen. Tijd kan verstrijken of juist stil lijken te staan. Maar het leukste is dat de tijd altijd doet wat hij zelf wil, wij hebben zelf geen invloed op de tijd. We kunnen immers niet meer tijd maken dan er is, al zouden we dat graag willen.

De training Time Management levert geen extra tijd op. Maar wel een andere kijk op jouw huidige tijdsbesteding, om vanuit dat nieuwe perspectief tot een doelgerichtere en efficiëntere omgang met dezelfde tijd te komen. Anders gezegd biedt de training aanknopingspunten om in een korter tijdsbestek meer van jouw doelen te bereiken. Kortom, om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten.

‘’Wie zelf geen plannen maakt, past meestal wel in het plan van een ander.”

Wat zijn jouw ’tijdvreters’ en ‘valkuilen’?

Ben jij bekend met jouw  ‘tijdvreters’ en valkuilen? Welke activiteiten onderneem jij gedurende je dag die teveel tijd vragen en mogelijk ook te weinig opleveren? Wordt bewust van jouw tijdvreters en krijg meer inzicht in jouw eigen Time Management. Naast tijdvreters zijn er ook vele vuilkuilen die jouw goede timemanagement in de weg kunnen staan. Hieronder een greep uit de verschillende soorten valkuilen. Hoe meer jij je hiervan bewust bent, hoe gemakkelijker een goede planning doorgang kan vinden.

De tien valkuilen van Time Management:

 1. Uitstellen van zaken
 2. Kracht van de gewoonte
 3. Te strakke of niet realistische planning hanteren
 4. Toegeven aan weerstand tegen plannen en organiseren
 5. Teveel zelf willen doen / niet kunnen of willen delegeren
 6. (te) Perfectionistisch zijn
 7. Faalangst hebben
 8. Moeite met Nee durven zeggen
 9. Gebrek aan structuur
 10. Afspraken niet nakomen

Train je mee?

Wil je meer weten over tijdbespaarders die écht werken? Inzicht krijgen in jouw persoonlijke valkuilen en leren hoe je hiermee om kunt gaan? Kom mee trainen bij Coach+Result en schrijf je in voor de training Time Management.

Na de training ken je het verschil tussen effectief en efficiënt werken. Je leert efficiënter en effectiever om te gaan met tijd door structuur aan te brengen in je dagelijkse werkzaamheden, te prioriteren en ‘nee’ te zeggen.

Trainingsdata:

 • 1 april 2020 (locatie Breda)
 • 16 juni 2020 (locatie Breda)
 • 6 oktober 2020 (locatie Breda)
 • 3 december 2020 (locatie Breda)

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op via 076 231 01 00 of info@coachresult.nl.

 

 

Je bent nooit uitgeleerd!

Ontdek onze bijpassende trainingen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.