Spring naar content

Succes case: Ducot Engineering & Advies

Bij Coach+Result houden we van resultaat. Samen met Ducot Engineering & Advies hebben we dit jaar een mooi traject neergezet op het gebied van relatiebeheer en face-to-face acquisitie. En met succes!

Over Ducot Engineering & Advies

Ducot Engineering & Advies maakt ons land steeds een beetje mooier en leefbaarder. Met grote passie om de openbare ruimte te verbeteren zijn ze bij ieder project persoonlijk betrokken. De wereld waarin Ducot actief is, is ‘ons-kent-ons’. Ruim 90% van de projecten komt voort uit bestaande relaties. De uitdaging? Adviseurs en projectleiders handvatten geven om nog meer rendement uit klantgesprekken te halen.

Ducot Engineering & Advies

De start van ons traject

Coach+Result start altijd met een intakegesprek. Uit het intakegesprek met Ducot kwam direct naar voren dat er intern al veel kennis aanwezig is. Het doel van het traject van Coach+Result is om de medewerkers nog beter uit te rusten met vaardigheden. Die vaardigheden moeten hen in staat stellen om de kwaliteit van klantencontact naar een nog hoger niveau te tillen.

Training acquisitie en relatiebeheer

Na de voorbespreking volgde een tweedaagse training acquisitie en relatiebeheer voor 5 adviseurs/projectleiders van Ducot. Een aantal belangrijke punten uit dit leertraject zijn:

  • Het team in staat stellen om een goed gestructureerd gesprek te voeren
  • Het rendement aanzienlijk verhogen
  • De samenwerking binnen het team bevorderen
  • De vaardigheden en kennis intern borgen voor de lange termijn

Tijdens de training is aandacht besteed aan het inrichten van efficiënte gesprekken, spiegelen, sfeer creëren, de eigen positionering als adviseur, omgaan met bezwaren en passende gesprekstechnieken. En met resultaat! “Onze relatiebeheerders voelen zich na deze training comfortabeler en weten daardoor meer uit het gesprek te halen!”

Result

“Doordat onze relatiebeheerders zich nu zekerder voelen in het voeren van klantgesprekken halen ze er niet alleen meer uit, maar geeft onze klant ook aan dat de gesprekken nog constructiever en prettiger verlopen. Dit levert uiteindelijk meer leads en offerteaanvragen op.”

Ook aan de slag met een coachingstraject?

Ben jij na het lezen van deze klantcase enthousiast geworden en wil je ook een traject bij ons volgen? Of je nu werkzaam bent bij een adviesbureau, bouwbedrijf, gemeente of een marketingbureau; bij Coach+Result hebben we een passend advies voor de ontwikkeling van jou of je team. Ieder traject wordt door ons op maat gemaakt. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!