Spring naar content

‘Nee’ zeggen tegen collega’s: tips en tricks (gratis infographic)

‘Nee’ zeggen tegen collega’s: je moet het maar durven. Waar het voor de één heel normaal is om grenzen aan te geven wanneer dit nodig is, is dit voor de ander een flinke uitdaging. In dat laatste geval kan het écht lastig zijn om een verzoek van een collega af te wijzen. In deze blog geven wij je handige tips om te leren hoe je ‘nee’ zegt tegen je collega’s zonder je schuldig te voelen. 

Direct downloaden gratis infographic

Infographic: ‘Nee’ zeggen tegen collega’s: tips en tricks

‘Nee’ zeggen tegen collega’s kan soms best lastig zijn. Wij geven je handige tips om ‘nee’ zeggen zonder je schuldig te voelen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Is ‘nee’ zeggen slecht?

Een vraag die je eigenlijk niet zou moeten stellen, maar laten we het toch nog even extra benadrukken: ‘Nee’ zeggen is zeker niet slecht, het is juist een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijke leiderschap! Het is essentieel om grenzen te stellen tijdens je werkdagen, en daar hoort ook weleens een ‘nee’ bij. Zo houd je een gezonde en productieve werksfeer en voorkom je overbelasting en stress. Door het stellen van grenzen communiceer je jouw behoeften en verwachtingen naar collega’s en leidinggevenden. Dat zorgt weer voor wederzijds respect en begrip.

Respectvol en effectief ‘nee’ zeggen

Goed, je hebt besloten om niet mee te gaan in het verzoek van een collega. Dat is stap 1, maar hoe ga je dit op een juiste manier brengen? Respectvol en effectief ‘nee’ zeggen kan best lastig zijn wanneer je jezelf hier nog niet helemaal comfortabel bij voelt. Daarom hebben wij een handige infographic gemaakt met de beste tips. Ontdek waarom het vermijden van verontschuldigingen, het plannen van je tijd, duidelijke communicatie en het tonen van empathie essentieel zijn in het proces van grenzen stellen. Leer hoe je consistent kunt zijn in je communicatie en ontdek waarom het belangrijk is om vanuit je eigen perspectief te spreken. Download hieronder de infographic en begin vandaag nog met het versterken van je assertiviteit.

Download gratis infographic

Infographic: ‘Nee’ zeggen tegen collega’s: tips en tricks

‘Nee’ zeggen tegen collega’s kan soms best lastig zijn. Wij geven je handige tips om ‘nee’ zeggen zonder je schuldig te voelen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leren hoe je nog beter ‘nee’ kunt zeggen?

Vind jij het lastig om ‘nee’ te zeggen en wil je hier beter in worden? Wij helpen je hier graag bij! Met onze trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling en assertief en effectief communiceren halen we het beste uit jouw (professionele) capaciteiten en helpen we je bij de tofste en tegelijkertijd lastigste uitdagingen. Daarnaast bieden we ook individuele coaching aan. Tijdens de individuele coaching halen we het beste uit iedere medewerker en zorgen ervoor dat de nieuw aangeleerde vaardigheden ook daadwerkelijk beklijven. Nieuwsgierig? Neem dan vandaag nog contact op en verbeter jouw skills!