Spring naar content

Assertief en effectief communiceren

Groeien in assertiviteit

Verbeter je team en ontwikkel jezelf bij Coach+Result.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Introductie

Communicatie is essentieel, zowel in je werk- als privéleven. Hoe je communiceert, heeft veel invloed op de relatie en samenwerking met anderen. Durf jij anderen proactief aan te spreken op dingen die anders of beter kunnen? Geef jij de feedback op de juiste manier? En hoe ga jij zelf om met feedback die jij ontvangt? Kun jij hier nog stappen in maken, dan is de training assertief en effectief communiceren iets voor jou. Ontwikkel jouw communicatieve vaardigheden en verbeter je relatie en samenwerking met anderen.

Result

Na de training assertief en effectief communiceren durf je anderen proactief aan te spreken op zaken die anders en/of beter kunnen en doe je dit op de juiste manier. De regels voor het geven en ontvangen van feedback zijn je bekend en jij handelt hiernaar. Daarnaast vraag je anderen ook proactief om feedback en je (h)erkent jouw blinde vlekken en verkleint ze.

Voor wie?

Voor professionals die efficiënter en effectiever willen communiceren met collega’s en/of leidinggevenden en willen groeien in hun assertiviteit.

Wat ga je leren?

Wat verstaan we onder communicatie?
De Das-test en het DAS-profiel
Verschillende communicatiestijlen
Bepalen van de eigen communicatiestijl
Hoe beïnvloedt communicatie samenwerking?
Inzicht in eigen kwaliteiten – het Johari Venster
Op de juiste manier feedback geven
De structuur van een feedbackgesprek

Een feedbackgesprek voorbereiden
Op de juiste manier omgaan met feedback
Wat is assertiviteit?
Hoe kun je ontwikkelen in assertiviteit

Hoe wij werken

Ervaringen

Benieuwd naar incompany mogelijkheden?

Concrete verandering realiseren in de praktijk, dat is waar het om gaat! Onze maatwerktrajecten zorgen voor een blijvende verbetering in jouw organisatie of team door het inzetten van de juiste mix van training en coaching, gevolgd door een proces van interne verankering.