Spring naar content

Koud bellen bestaat niet!

Koud bellen bestaat niet: Maak je telefoongesprekken zo warm als jij wilt!

In de wereld van telefonische afspraken maken, wordt er vaak gesproken over ‘koud bellen’. Maar laten we eerlijk zijn, koud bellen is zo passé! Bij Coach+Result geloven we namelijk dat je telefoongesprekken zo warm kunt maken als een knus haardvuur op een winteravond. Hoe? Middels deze blog helpen wij je graag op weg.

Telefonisch afspraken maken bij suspects met veel potentieel

Telefonisch afspraken maken, het klinkt als een simpel proces van bellen, praten en vastleggen. Toch weten we allemaal dat het in werkelijkheid complexer is dan dat. Het vereist niet alleen de juiste mindset, maar ook een arsenaal aan vaardigheden om een gesprek te sturen, behoeften te begrijpen en uiteindelijk tot waardevolle afspraken te komen. En daarbij maakt het niet uit of je gaat voor koud bellen of warm bellen.

Wat maakt een telefoongesprek waardevol?

Een waardevol telefoongesprek gaat verder dan alleen het maken van een afspraak. Het draait om verbinding, begrip en het creëren van een moment waarin beide partijen het gevoel hebben dat ze iets waardevols hebben gedeeld. Maar hoe bereik je dat punt? Het begint allemaal met een goede voorbereiding. Want laten we eerlijk zijn, als je belt zonder te weten wie je aan de lijn hebt, ben je als een pizzabezorger zonder adres – het gaat nergens naartoe. In de voorbereiding op koud bellen kun je jouw gesprek ook warmer maken door in te zoomen op raakvlakken, gedeelde connecties en andere overeenkomsten. Daarnaast zijn de volgende vaardigheden van belang:

  1. Luisteren als een virtuoos: Goede luistervaardigheden zijn de sleutel tot elk succesvol gesprek. Het gaat niet alleen om het horen van woorden, maar om het begrijpen van de behoeften, de nuances en de emoties die tussen de regels door worden gedeeld.
  2. De kunst van vragen stellen: Het stellen van de juiste vragen is een kunst. Het gaat niet alleen om het verkrijgen van informatie, maar ook om het sturen van het gesprek in de gewenste richting. Het vereist nieuwsgierigheid en het vermogen om de kern van de zaak te doorgronden.
  3. Doelgericht communiceren: Een waardevol telefoongesprek heeft een duidelijk doel. Of het nu gaat om het inplannen van een afspraak, het verzamelen van informatie of het delen van waarde, het is essentieel om het doel voor ogen te houden en hier doelgericht naartoe te werken.
  4. Verbinding maken: Het creëren van een echte connectie is niet altijd eenvoudig over de telefoon. Het vereist empathie, authenticiteit en het vermogen om een sfeer van vertrouwen te scheppen, zelfs als je elkaar niet face-to-face ontmoet.

Wat levert het op?

Het beheersen van deze vaardigheden is niet alleen van waarde voor het maken van afspraken, maar het opent ook de deur naar diepere relaties en meer zakelijk succes. Wanneer je in staat bent om effectief te luisteren, de juiste vragen te stellen, doelgericht te communiceren en echte verbinding te maken, gaat een telefoongesprek voorbij aan de oppervlakte en wordt het een waardevol instrument in je toolbox. En dat zélfs bij koud bellen!

Waar wacht je nog op?

Bij Coach+Result geloven wij dat de afspraken de motor zijn voor succes! Om die reden hebben wij ook de training “Telefonisch afspraken maken” ontworpen. Deze training is ontworpen om professionals te helpen deze vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen.

Door deel te nemen aan onze training, ontwikkel je niet alleen de essentiële vaardigheden, maar krijg je ook inzicht in je eigen communicatiestijl. Je leert hoe je de regie kunt nemen in gesprekken, behoeften kunt ontdekken en echte verbinding kunt maken. Het is een investering in jezelf, die niet alleen vruchten afwerpt in het maken van afspraken, maar in alle facetten van je professionele leven.

Dus, laten we samen de kunst van warme telefoongesprekken verkennen. Het begint met het begrijpen van de vaardigheden en buig een NEE om naar een JA!

Waarom zou je jezelf beperken tot koud bellen als je ook kunt schitteren met warme, doelgerichte telefoongesprekken? Het is tijd om je telefoonvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en te ontdekken dat koud bellen écht niet bestaat – zolang je weet hoe je het gesprek verwarmt! ????

Schrijf je nu in!

Is jouw interesse gewekt en wil jij ook meer afspraken maken met het juiste potentieel? Schrijf je dan in voor de open training Telefonisch afspraken maken via: https://coachresult.nl/aanmelden-training/