Spring naar content

In the spotlight: Agressietraining

In the spotlight: onze training grensoverschrijdend gedrag

Het coronavirus – we kunnen er niet meer omheen. Het virus en de bijbehorende maatregelen hebben een grote impact en zorgen ervoor dat veel mensen lichtgeraakt zijn en heftiger reageren dan normaal. Medewerkers van bedrijven die veel contact hebben met particulieren kunnen dit wellicht beamen en krijgen vaker te maken met verschillende vormen van agressie. Wist je dat we bij Coach+Result ook een training aanbieden die zich richt op agressie, of liever gezegd grensoverschrijdend gedrag? Deze agressietraining is vooral geschikt voor medewerkers met klantcontact in de zakelijke dienstverlening.

Agressie of grensoverschrijdend gedrag

Zoals aangegeven gaat onze training over omgaan met agressie, of liever gezegd grensoverschrijdend gedrag. Bij de term agressie wordt vaak gedacht aan schelden, schreeuwen of met de vuist op tafel slaan. Dit is zeker een onderdeel en toch is er nog zoveel meer waarmee we, soms onbewust, te maken krijgen in interactie tussen mensen. Als we kijken naar alle vormen van agressie waarmee we te maken krijgen, kunnen we beter praten over grensoverschrijdend gedrag.

Grensoverschrijdend gedrag is het bewust of onbewust mentaal en/of fysiek beschadigen van een ander of jezelf. Dit kan zowel fysiek als verbaal gebeuren.

Inhoud van de agressietraining

Onze agressietraining richt zich op verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag/agressie en hoe je daarmee omgaat. In de training gaan we dieper in op:

  • Hoe herken je grensoverschrijdend gedrag?
  • Wanneer grijp je in?
  • Hoe grijp je in?
  • Wat kan wel en wat kan niet?
  • Hoe ga je om met heftige situaties, zowel op het moment zelf als achteraf

Veilige omgeving

Tijdens de agressietraining is veel aandacht voor praktijksituaties en wordt ook geoefend middels rollenspellen. Alle trainers van Coach+Result zijn getraind om rollenspellen rondom grensoverschrijdend gedrag op een veilige manier te begeleiden. Tijdens een rollenspel zullen zij op een duidelijke manier in en uit de rol van acteur stappen. Op deze manier garanderen wij een prettige en veilige leeromgeving voor alle deelnemers van de agressietraining.

Meer informatie over de agressietraining

Wil je meer informatie over de training ? Dat kan! Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, we gaan graag met je in gesprek. Wanneer je je aanmeldt voor de agressietraining, ontvang je vooraf toegang tot ons online portaal. Daar vragen we je onder andere om je vast te verdiepen in de stof en om je persoonlijke leerdoelen met ons te delen. Op deze manier kunnen we in de agressietraining nog dieper ingaan op jouw specifieke situatie en gebruik maken van praktijkvoorbeelden. Ben jij er klaar voor om te leren hoe je omgaat met agressie?

Je bent nooit uitgeleerd!

Ontdek onze bijpassende trainingen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.