Spring naar content

Afleiding door collega’s zorgt voor verminderde productiviteit

Uit onderzoek van Protime onder 1.019 medewerkers  is gebleken dat onder andere afleiding door collega’s de productiviteit negatief beïnvloedt. Het kan hier gaan om een collega die een directe vraag stelt, maar ook om een telefoongesprek of een e-mail.

De meeste medewerkers (32%) worden 1 tot 5 keer per dag gestoord door collega’s. Gevolgd door 24% die 6 tot 10 keer per dag gestoord wordt en 21% die zelfs meer dan 10 keer per dag gestoord wordt. Ook al is de onderbreking kort; het zorgt ervoor dat je de concentratie op je werkzaamheden verliest. 78% geeft aan tot 10 minuten nodig te hebben om zich weer volledig te focussen op de werkzaamheden. Nu thuiswerken de norm is, kan het zo zijn dat je vaker of juist minder vaak afgeleid wordt door je collega’s. Merk je dat jij snel afgeleid raakt?

Andere tijdvreters

Naast afleiding van collega’s zijn er nog meer tijdverspillers die een negatief effect hebben op de productiviteit. Medewerkers zien vergaderen als de grootste tijdvreter. Op de tweede plaats komt administratieve rompslomp en op nummer 3 staat e-mail.  Hoe zorg je er nu voor dat tijdvreters op een werkdag niet de overhand hebben en dat je jouw werktijd zo efficiënt en effectief mogelijk benut?

Training Time Management

Wil jouw productiviteit of de productiviteit van je team verbeteren? En leren hoe je jouw dagelijkse werkzaamheden zo kunt plannen en organiseren, zodat je jouw werktijd optimaal kunt benutten? Dan is onze training Time Management iets voor jou! Tijdens de training krijg je praktische handvatten aangereikt die je helpen een verbeterslag te realiseren op het gebied van efficiëntie en productiviteit. Je leert onder andere:

  • Structuur aanbrengen in je dagelijkse werkzaamheden;
  • Prioriteren volgens de Eisenhower-methode;
  • ‘Nee’ zeggen volgens de Hond-methodiek;
  • Hoe je een plan van aanpak maakt;
  • Hoe je je inbox kunt inzetten als timemanagement tool

Op de cursuspagina vind je de cursusdata en kun je je direct inschrijven. Wil je meer weten over de training Time Management? Neem contact met ons op door te mailen naar info@coachresult.nl of bel ons op 076-231 01 00.

 

 

Je bent nooit uitgeleerd!

Ontdek onze bijpassende trainingen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.