Spring naar content

Interview met Maryam: Beste Trainer van Nederland 2020

Naast dat Coach+Result als bureau een award heeft gewonnen voor De Beste Opleider van Nederland, is één van onze trainers ook in de prijzen gevallen. Maryam Leenheer is namelijk uitgeroepen tot de Beste Trainer van Nederland 2020! Springest heeft Maryam geïnterviewd, het interview lees je hieronder.

Interview met Maryam

Maryam Leenheer van Coach+Result mag zichzelf De Beste Trainer van Nederland 2020 noemen. Met een gemiddelde beoordeling van 9.7 heeft zij een fantastisch jaar achter de rug.

Als docent, studieloopbaangebeleider en manager heeft Maryam al veel mensen geholpen bij het ontdekken van hun volledige potentieel. Zij gelooft sterk in het ‘blijven uitbreiden van je comfortzone’. Af en toe een stapje er buiten, zorgt voor toenemend geloof in jezelf.

Op welke review ben je het meest trots en waarom?

Maryam Leenheer, trainer bij Coach+Result: “Dat is deze review van Mandy de Graaf:”

beste opleider van nederland 2021

“De dag voor deze training werden de maatregelen strenger. Ondanks dat wij in kleine groepen trainen en het coronaproof op locatie zou kunnen, hebben we het een dag van tevoren omgezet naar een online training. De manager van het team had wat zorgen of het wel voldoende impact ging hebben. Tijdens de eerste pauze had ik mijn camera en geluid uitstaan en hoorde ik de deelnemers al tegen elkaar zeggen: ‘Jeetje wat is dit leuk! Ik zag er enorm tegenop de hele dag online, maar de tijd vliegt!’ Deze deelnemer heeft vervolgens de review ook echt 3 keer opnieuw geschreven, omdat er de eerste 2 keer iets mis ging. Ze mailde me letterlijk: staat het er nu op? Want we gaan door tot het goed is. De commerciële resultaten die bereikt zijn naast het enthousiasme in de groep zijn daarnaast ook ongekend! Resultaten behalen en dat op een leuke manier is waar ik echt enorm veel energie van krijg! Dat betekent in mijn optiek dat iedereen in de optimale leerstand is gekomen.”

Wat heb je gedaan om ondanks de beperkingen toch zo succesvol te zijn in 2020 en wat zijn jouw plannen om dit succes in 2021 door te zetten? 

“Hier heb ik ook mijn collega’s van Coach+Result voor te bedanken. Wij zijn chronisch positief namelijk. Natuurlijk hebben wij ook baalmomenten, maar we gaan razendsnel over naar: ‘wat kan er wel’. We waren in maart binnen een week online met nieuwe tools en een maatwerktraject voor een van onze klanten. Dan gaan bij iedereen de schouders eronder en tillen we elkaar naar een hoger niveau. Van die energie om mij heen ga ik borrelen en bruisen en dat zorgt ervoor dat ik op mijn scherpst word. Daarnaast ben ik altijd bereid nieuwe dingen te proberen. Dus online presenteren? Kom maar, ik doe het wel!

Ook in 2021 geloof ik dat deze mix ervoor gaat zorgen dat we succesvol zijn. Altijd denken in mogelijkheden, altijd kijken naar wat nog beter kan, in je werk, je persoonlijke ontwikkeling, in samenwerking en in processen.”

De beste trainers stoppen zelf natuurlijk ook nooit met leren. Wat is de belangrijkste les die je zelf geleerd hebt het afgelopen jaar?

“Klopt zeker! Ik geloof sterk in ‘practice what you preach’. Dat betekent dat ook ik steeds mijn comfortzone uit ga. Ja dat is soms rauw, pijnlijk, confronterend of onwennig, maar ook leerzaam, bevredigend, bevrijdend en altijd de moeite waard als je er doorheen bent.

2020 is een bijzonder jaar. De lockdown betekende voor mij ook veel thuisonderwijs met dri jonge jongens van 9, 7 en een van bijna 5 jaar oud. Dit in combinatie met een drukke baan en als fanatieke crossfitter die minimaal drie keer per week traint en het feit dat ik ambitieus ben en altijd op zoek ga naar hoe het beter kan, was een pittige combinatie.

Dit jaar staat voor mij dan ook in het teken van tevreden zijn met en accepteren van wie ik ben en waar ik sta. Als trainer, maar ook als moeder, partner, vriendin en mens. Eind 2020 ben ik gestart met ademcoaching bij Lifebizz in Tilburg. De coach helpt mij door middel van de kracht van de ademhaling om hier stappen in te zetten. Het is een wonderlijke ervaring.”

Welke tips zou je andere (startende) trainers geven om te zorgen voor enthousiaste deelnemers en positieve reviews?

“Geloof in wat je doet en waar je voor staat! Zorg dat je je rugzak vult met ervaring die je kunt inzetten in trainingen. En de X-factor is in mijn optiek: zorg dat je doet wat je passie is, dat breng je namelijk altijd over.”

Ook een training volgen?

Word jij ook zo enthousiast van het interview met Maryam? En wil jij ook je skills verbeteren met een training van Coach+Result? We bieden een ruim aanbod van trainingen in verkoop, klantbeleving, persoonlijke ontwikkeling en management. Voor ieder wat wils dus! Naast maatwerk trajecten voor teams verzorgen we regelmatig open trainingen waarvoor je je individueel kunt inschrijven. Alle informatie is op onze website te vinden, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen via onderstaande gegevens. Let’s go!

Let's go?

Contact

  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Algemene Brochure Coach+Result

  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur door

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.